25-08-06

De Zoo

 

Op vraag van Stef: commentaar op Néke’s tripje naar de dierentuin.

En waarom was ik niet mee? Omdat huisdieren niet binnen mogen in de dierentuin (belachelijk toch).
Naast de olifanten, giraffen en andere wilde beesten, bleek er in de zoo ook een vreemd soort konijnen te zitten. Konijnen met oren die rechtop staan, dat kan ik nog begrijpen. Maar konijnen zonder oren, dat is toch echt een belachelijk zicht. Ik vraag me af of ze die oren, zoals bij sommige hondenrassen, gewoon afknippen? En dan betaalt Néke nog om die te mogen bekijken, terwijl ze thuis een perfect hangoorkonijn heeft zitten. Maar het brengt mij natuurlijk wel op een idee. Voor slechts 5 euro mogen jullie mij hier komen bewonderen: een echt konijn dat kattenkwaad uithaalt.

09:26 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-08-06

Nachtlawaai

Naam: César
Leeftijd: geen idee, ik schat een jaar of 10
Ras: roodrugparkiet


Via deze weg wil ik officieel klacht neerleggen tegen Fonz, het rotkonijn en tevens mijn kamergenoot.
Al heel mijn leven ga ik met de kippen op stok en word ik ’s morgens fluitend en blijgezind wakker. Dat is echter allemaal veranderd sinds de komst van mijn nieuwe buurman. Overdag geeft hij geen kik en ligt hij braaf te maffen in zijn hok, maar vanaf het moment dat de baasjes gaan slapen begint de ‘pret’. Luidruchtige zuippartijen, rondvliegende eetbakjes en gebonk op de muren. En dat elke nacht. Ik heb ’s nachts geen oog meer dichtgedaan sinds hij er is. Ik ben zelfs genoodzaakt om drie middagdutjes per dag te doen om toch maar voldoende slaap te krijgen. Die jeugd van tegenwoordig, geen respect voor de ouderen. Dit is nachtlawaai van de ergste soort. Daarom heb ik besloten om vanaf nu het tegenoffensief in te zetten: getjilp en gekrijs zal hij te horen krijgen, telkens zijn oogleden nog maar aanstalten maken om dicht te vallen. Ik ben eens benieuwd hoe lang hij het volhoudt.

18:32 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-08-06

de guillotine

 

Horror, horror! Ik ben er nog altijd niet van bekomen.
Vorige week had ik in een overenthousiaste bui in moesje haar hand gebeten en laat ons zeggen dat ze het niet echt kon appreciëren. Tijdens het avondeten hoorde ik dan iets vallen over castratie als middel tegen agressieve konijnen. Ik begon lichtjes ongerust te worden, maar nadien werd er tot mijn grote opluchting met geen woord meer over gerept. Tot gisteren. Néke kwam met een angstaanjagende grijns op haar lippen terug van de dierenwinkel. In haar rechterhand hield ze een werktuig dat eruitzag als het meest bekende marteltuig aller tijden: de guillotine. Zou ze het nu echt gaan doen, en dan nog eigenhandig? Mijn hartje begon te bonzen als gek, mijn ogen plopten uit hun kassen en ik sprintte als een haas de keuken rond. Maar het had geen zin, moesje klemde mij in een knellende houdgreep en Néke naderde vastberaden met het afschrikwekkende tuig. En toen... nam ze mijn pootje vast en ging mijn nageltjes te lijf. Pfieuw, ik heb ze dan maar zonder morren laten verderdoen want het had véél véél erger gekund.

10:20 Gepost door 0 in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |