22-06-06

bunnyberoemdheden

 

Ik heb al gemerkt dat mensen veel idolen hebben. Jullie bewonderen en verafgoden hen en willen alles over hun leven weten. Wel, bij ons, konijnen, is dat net hetzelfde. Ook wij hebben onze sterren, die door sommigen worden bewonderd en door anderen worden gehaat. Ze zijn zelfs praktisch het evenbeeld van jullie beroemdheden.

Bugs Bunny is zowat de bekendste. Hij is een vaste waarde, duikt overal op, iedereen vindt hem sympathiek en hij loopt constant te kibbelen met zijn mannelijke collega. Zien jullie de gelijkenis met Koen Wouters?
En dan heb je natuurlijk Roger Rabbit, die vele wijfjesharten sneller doet slaan. Hij zou graag de bad boy zijn, maar zijn onhandigheid is zijn grootste charme. Een aanvaring met de politie en een flinke dosis zelfspot zijn hem niet vreemd. En als hij een 'mooi' vrouwtje ziet, verliest hij al zijn gezond verstand. Net zoals Hugh Grant.
Stampertje mag ik natuurlijk ook niet vergeten: door sommigen bemind, door anderen gehaat. Hij is al sinds een eeuwigheid een vast onderdeel van het straatbeeld. Dit konijn is altijd vrolijk, hyperactief, een tikje bemoeizoek en vindt zichzelf ongelooflijk grappig. Inderdaad, ook konijnen hebben hun Bart Peeters.
En tenslotte heb je nog Nijntje, het stompzinnigste konijn aller tijden. Hij wil graag de goedzak uithangen, maar is vreselijk irritant, vooral als hij z'n bek opendoet. Al is hij simpel van geest, toch staat hij altijd klaar om de moraalridder uit te hangen. En dan zwijg ik nog over z'n smoel die veel te groot is voor zijn witte kop. Spijtig genoeg blijven zelfs wij niet gespaard van onze Jelle Cleymans.

Maar het hotste konijn uit bunnyland is natuurlijk the Fonz himself: cool, immens populair, great hair en een echte bunnynizer. Jaja, Néke had geen betere naam kunnen kiezen.

16:41 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-06-06

Rammelaar

 

Jongens toch, wat hou ik van de zomer!
Vooral de nachten vind ik geweldig. Overdag is het veel te warm om rond te huppen, maar tegen een uur of twee 's nachts is het perfect voor een sprintje tussen de zijkanten van mijn hok. Kleine botsingen zijn hierbij natuurlijk onvermijdelijk. Ook met een nachelijke zuippartij aan mij luidruchtig drinkbakje kan ik mij amuseren. En tussendoor speel ik dan nog wel eens 'eetkommetje stamp'. Echt geweldig!

Alleen spijtig dat Péke en Néke nooit meedoen  Ze zijn nochtans duidelijk wakker, want ik hoor ze dan praten op de slaapkamer. Iets over: hitte, deur open voor koele lucht, beter vrouwelijk konijn genomen dan die stomme rammelaar. Geen idee wat ze hiermee bedoelen

12:51 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-06-06

discovery channel

Sinds ik mijn sluitspier onder controle heb als ik op Péke's afgetrainde lichaam zit, laat hij mij rustig rondhuppen. Zo'n verkenningstocht op een mensenlichaam is altijd leerzaam. Ik heb toch medelijden met jullie als ik zie hoe weinig haar er op jullie lijf staat. En dan is het nog niet eens mooi verdeeld, op sommige plekken staat een hele bos en op andere plekken helemaal niets. Dan ben ik toch blij met mijn donzig pelsje. Ik heb dan ook wel meer haar op mijn hoofd dan ergens anders, maar in de konijnenwereld is dat toch een uitzondering.
Wat ik deze week op mijn ontdekkingstocht tegenkwam, was helemaal absurd. Op de bovenste helft van Pékes bovenlijf zag ik twee rozige uitstulpingen. Ik vond ze wel lijken op die dingen waaruit ik vroeger van mijn mamma konijnenmelk kreeg, maar Péke is toch een mannetje? Uit nieuwsgierigheid wilde ik eens testen of ik er toch niks uitkreeg, je weet maar nooit. Ik veronderstelde dat het wel wat zuigkracht zou vereisen dus boorde ik mijn tanden in het roze malse vlees.
Of die dingen nu echt melk bevatten, kan ik spijtig genoeg niet bevestigen. Péke gooide mij met een ijzingwekkende kreet de lucht in en sindsdien verbergt hij de dingen onder een dikke pull. Ik wacht dus geduldig tot het 35 graden wordt en ik nog een keertje kan proberen.

 

 

12:11 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |